A 2012-es Pálinkafesztiválon igazi hazai csemegékkel várták a közönséget, de a pálinka mellett sok minden más is helyet kapott a fesztiválon. Például a Konyha-szigetek pálinkás macaronjai. A különböző színű és ízű macaronokat lisztérzékenyek is fogyaszthatták, ugyanis mandulalisztből készültek, belül pedig gyümölcskrémekkel töltötték meg a kis süteményeket. Az alkohol tartalmuk viszonylag magas volt a sütiknek is, hiszen kökény, szilva, aszalt szilva és még sokféle más ízekben kaphatóak voltak a magyaros macaronok.A macaronokba a Rézangyal, Márton és lányai valamnt a Békési párlatok kerültek.
A Konyha-szigetek főzőiskolához kötődik a márciusi Macaron-nap is, ahol több kiállító is jelen volt, különböző ízű macaronokkal. A macaron egyébként francia eredetű sütemény, bár olasz földről számazik. A Macaron Napról a www.macaronnap.hu oldalon olvashattok bővebben, sőt akár recepteket is találhattok és elkészíthetitek saját macaronotokat otthon. (Kép: Macaronnap.hu)